IT Officer Exam Quiz

Hii Friends,We are starting an IT Officer Exam Quiz series .This will be very fruitful for upcoming IBPS specialist Officer (IT) exam.All the questions are carefully selected according to the syllabus of  Specialist officer (IT) Exam.IT knowledge will be very important for exam prepectives as it will cover the major marks portion.Professional knowledge will be of 75 Marks.There will be 50 Questions carrying 1.5 marks each.So here is the Quiz :

Q. 1………… Is used for online transactions.
A. Physical terminal transaction system
B. Software terminal transaction systems
C. Virtual terminal or gateways
D. All of the above

Q.2 Information is
A. Raw data
B. Processed data
C. Mined data
D. All of the above

Q.3 collection of related records forms a
A. Array
B. Structure
C. File
D. All of the above

Q.4 A Web page cannot be created in
A. Java server pages
B. Active server pages
C. Active usp pages
D. All of the above

Q.5 Data kept in a table may be
A. Alpha numeric
B. Numeric
C. Boolean
D. All of the above

Q.6 Which data communication is used to send data over a serial communication link?
A. Simplex
B. Half Duplex
C. Full duplex
D. None of the above

Q.7 The IP address 1.225.225.10 belongs to___________ class.
A. A
B. B
C. C
D. D

Q.8_________ testing is done to assure that software will not fail.
A. Quality assurance test
B. Interface test
C. Integration test
D. Volume test

Q.9 which of them is not a multi-user operating system?
A. Unix
B. Windows NT
C. PC-DOS
D. All of the above

10. The fastest translator that converts high level language is___________.
A. Interpreter
B. Compiler
C. Assembler
D. All of the above

Key : 1.d |2.b |3.c |4.c |5.c |6.c |7.a |8.a |9.c |10.b|

Here is the Link for downloading the complete Professional knowledge capsule for IT officer Exam:

Click Here to Download Professtional Knowledge capsule for IT officer  exam

Apart from this,You can also check some very decent books which really provide a good boost to the study Preprations.

This is all about IT Officer Exam Quiz. We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com. Thank You!