GK Quiz for 28-29 February 2016

Daily GK QuizHello Readers, In this post we will going to share GK Quiz for 28-29 February 2016 .This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.
GK Quiz for 28-29 February 2016

Q.1 In India  National Science Day is observed on which day ?
a. January 10
b. February 28
c. March 20
d. April 2

Q.2 Name the India’s oldest cricketer ,who passed away recently ?
a. Deepak Shodhan
b. M.J.Gopalan
c. BK Garudachar
d. Rustomji Jamshedji

Q.3 Which of the following is the India’s first digital state ?
a. Gujarat
b. Kerala
c. Rajasthan
d. Punjab

Q.4 Who is appointed as a new Police Commissioner of Delhi ?
a. Nikhil Kumar
b. S.S.Jog
c. Ved Marwah
d. Alok Kumar Verma

Q.5 Who has been appointed as the first Chairman of Banks Board Bureau (BBB) ?
a. Vinod Rai
b. N. Sinor
c. Anil K Khandelwal
d. Rupa Kudwa

Q.6 Which filmmaker and actor have been chosen for the prestigious 2016 Pandit Dinanath Mangeshkar Award ?
a. Satyajit Ray & Shahrukh Khan
b. Upendra &  Rajkummar Rao
c. Sanjay Leela Bhansali & Ranveer Singh
d. Rohit Shetty & Ranbir Kapoor

Q.7 Micro blogging site—– has launched Position of strength campaign in India to empower women.
a. Twitter
b. Friend Feed
c. Pinterest
d. Meetme

Q.8 Who has won the 2016 Dubai ATP Tennis title in the men’s singles category ?
a. Marcos Baghdatis
b. Stan Wawrinka
c. Viktar Troicki
d. Novak Djokovic

Q.9 Who was awarded with the Motorsports Man-of-the-Year Trophy ?
a. Phil Hill
b. Jim Clark
c. Rozle Prezelj
d. Armaan Ebrahim

Q.10 Name the first Asian ,who won the Golden Reel Award in sound designing?
a. Resul Pookutty
b. Darren Aronofsky
c. Martin Hernandez
d. Curt Sobel

Key : 1.b |2.c |3.b |4.d |5.a |6.c |7.a |8.b |9.d |10.a|

 

Link for the Current Affairs for January 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK:


This is all about GK Quiz for 28-29 February 2016.We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com. Thank You!