1-2 May Current Affairs Quiz 2016

Daily GK Quiz

Hello Readers, In this post we will going to share 1-2 May Current Affairs Quiz 2016. This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.These GK Quiz will be very helpful for SBI clerk Exam.

Q.1 When is International Labour Day observed ?
a. April 30
b. May 1
c. April 29
d. May 2

Q.2 Which state has banned diesel taxis from May 1, 2016 ?
a. Delhi
b. Haryana
c. Bihar
d. Tamil Nadu

Q.3 Reliance Defense signs pacts with——–Ukrainian firms ?
a. 4
b. 10
c. 7
d. 3

Q.4 In which state did Prime Minister Narendra Modi launched the Pradhan Mantri Ujjwala Yojana ?
a. Maharashtra
b. Bihar
c. Kerala
d. Uttar Pradesh

Q.5 The Edgar A. Poe Award is given to people of which field?
a. Literature
b. Journalism
c. Sports
d. Economics

Q.6 Who won the 2016 Russian Grand Prix ?
a. Nico Rosberg
b. Kimi Raikkonen
c. Felipe Massa
d. Sebastian Vettel

Q.7 India has recently signed an air services agreement with which country in a bid to boost connectivity & tourism between both countries ?
a. Malaysia
b. Japan
c. USA
d. New Zealand

Q.8 The government has launched the Pradhan Mantri Ujjwala Yojana (PMUY) scheme. What will it deal with ?
a. LPG connection
b. girl child education
c. building schools
d. None of the above

Q.9 Which state has launched the Chandranna Bima Yojana ?
a. Tamil Nadu
b. Andhra Pradesh
c. Kerala
d. Telangana

Q.10 How many medals did the Indian Archery team win at the Archery World Cup ?
a. 5
b. 2
c. 3
d. 6

Key : 1.b |2.a |3.d |4.d |5.b |6.a |7.d |8.a |9.b |10.c

 

Link for the Current Affairs for  January & February 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK:

This is all about 1-2 May Current Affairs Quiz 2016. We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com. Thank You!