IT Officer professional knowledge Quiz -13

Hii Friends , We are starting an IT Officer professional knowledge Quiz  series .This will be very fruitful for upcoming IBPS specialist Officer (IT) exam.All the questions are carefully selected according to the syllabus of  Specialist officer (IT) Exam.IT knowledge will be very important for exam perspectives as it will cover the major marks portion.Professional knowledge will be of 75 Marks.There will be 50 Questions carrying 1.5 marks each.So here   is the Quiz :

Q.1 A…….. Is used to capture some specific property of the object.
A. Field
B. Object
C. Entity
D. Class

Q.2 Remote site is access by router in
A. Virtual circuit
B. Permanent circuit
C. Both 1&2
D. Temporary circuit

Q.3 Which of the following structure is FIFO(first in first out)?
A. Stack
B. Array
C. Queue
D. Graph

Q.4 Linked list can be
A. Single
B. Double
C. Circular
D. All of these

Q.5 Virtual memory is………………..
A. An extremely large main memory
B. An extremely large secondary memory
C. A type of memory used in super computer
D. An illusion of extremely large main memory

Q.6 The header in ATM cell is……………. Byte long.
A. 2
B. 4
C. 5
D. 8

Q.7 When page size is increased, then number of page fault
A. Increases
B. Decreases
C. No change
D. Unpredictable

Q.8 C function returns…………. Value by default.
A. Character
B. Null
C. Integer
D. Preorder

Q.9 The software process model is chosen based on the
A. Nature of the project and application
B. The methods and tools to be used
C. The controls and deliverables that are required
D. All of the above

Q.10……………. Hubs do not require electricity to run.
A. Active
B. Hybrid
C. Passive
D. Intelligent

Key :

1.a |2.a |3.c |4.d |5.d |6.c |7.b |8.c |9.d |10.c |

Here is the Link for downloading the complete Professional knowledge capsule for IT officer Exam:

Click Here to Download Professtional Knowledge capsule for IT officer  exam

Apart from this,You can also check some very decent books which really provide a good boost to the study Preprations.

This is all about IT Officer professional knowledge Quiz – 13. We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com. Thank You!