Gk Quiz For 3-4 September 2015

Hello Readers,  today we are going to share important Gk Quiz for 3-4 September 2015. These Gk Quiz will be very helpful for upcoming Banking exams  and other government sector exams like RRB Office Assistant, RRB PO, IBPS PO, FCI, Punjab and Haryana High Court Exam and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.


Q.1
 As per the notifications of Union Government commodities market regulator Forward Markets Commission (FMC) merge with which of the following
a. IRDA

b. SEBI
c. NSE
d. None of the above

Q.2 Union Cabinet has approved MFP to aunction small and marginal unexploited hydrocarbon discoveries by state owned oil companies. Here MFP stands for
a. Minimum Fix Price
b. Minimum Fields Policy
c. Maximum Fixed Policy
d. Maximum Fields Price

Q.3 Which of the following General Insurance Company has tied up with Catholic Syrian Bank(CSB) for sale of its products through 431 branches of the bank.
a. Bajaj Allianz
b. Tata AIG
c. Reliance General
d. ICICI Lombard

Q.4 Which of the following Railway zone become the first Railway Zone in Indian Railways to eliminate all unmanned level crossings.
a. North
b. South
c. West- Central
d. North East

Q.5 The Government of which state has won the Skoch Order-of-Merit national award  for implementing 6 e-Governance and IT initiatives in the state.
a. Gujarat
b. Haryana
c. Rajasthan
d. Maharastra

Q.6 Name the space organisation that will launch Indonesia’s second multi-spectral remote sensing satellite LAPAN A2/Orari.
a. ISRO
b. NASA
c. ESA
d. CNSA

Q.7 Disaster Mitigation conference of member counties of South Asian Association on Regional Cooperation (SAARC) has begun in________on 3 September 2015.
a. Kathmandu
b. New Delhi
c. Dubai
d. Colombo

Q.8 Aadesh Shrivastava passed away in Mumbai, Maharashtra due to cancer. He was related to which of the following field
a. Science
b. Acting
c. Music
d. Literatrue

Q.9 Name the state has established a special MGNREGA cell to coordinate effective implementation of National Rural Employment Guarantee Scheme.
a. Kerala
b. Bihar
c. Madhya Pradesh
d. Punjab

Q.10 NSE announced a memorandum of understanding with the Stock Exchange of which country to facilitate co-operation between the two exchanges.
a. Malaysia
b. Singapore
c. Mauritius
d. Australia

Keys:- 1.b |2.b |3.d |4.c |5.b |6.a |7.b |8.c |9.d |10.c|

Apart from this,Here are some of the very useful books for the preparation of GK:

This is all about Gk Quiz For 3-4 September 2015  . We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email-id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com . Thank You!