GK Quiz for 20-21 January 2016

Hello Readers, In this post we will going to share GK Quiz for 20-21 January 2016. This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, Punjab and Haryana High Court Exam and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.IBPS PO mains and IBPS clerical exams are on the edge so it will be a great habit if you guys complete all the quizzes before exam .

So here is the GK Quiz for 20-21 January 2016 :

Q.1 Which state won the 2014-2015 Syed Mushtaq Ali Trophy?
a. West Bengal
b. Uttar Pradesh
c. Bihar
d. Rajasthan

Q.2 In which city the 19th edition of National Conference on e-Governance has begun?
a. Nagpur
b.Jaipur
c. Raipur
d. Agra

Q.3 IndianBureau of Mines(IBM) was established in which year?
a. 1975
b. 2000
c. 1948
d. 1960

Q.4 According to WEF report , oceans will have more plastics than fish by 2050.what is the full form of WEF ?
a. World Environment Federation
b. World Environment Fund
c. World Economic Fund
d. World Economic Forum

Q.5 Name the India first state to achieve the status of plastic bag-free state.
a. Sikkim
b. Gujarat
c.U.P
d.Nepal

Q.6 Which Italian Director pssed away on 19 jan.2016?
a. Federico Fellini
b. Bernardo Bertolucci
c. Ettore Scola
d. Vittorio Desica

Q.7 Mrinalini Sarabhai, who passed away recently was related to which field?
a. Singer
b. Journalist
c. Classical Dancer
d. Sportsperson

Q.8 To whom the Moldovan Parliament has appointed as their prime minister on 20 january 2016?
a. Pavel Filip
b. Valeriu Strelet
c. Chiril Gabucrici
d. Vladimir Plabotniuc

Q.9 Who took the charge as a new Executive Director of Green peace India?
a. Divya Raghunandan
b. Samit Aich
c. Vinuta Gopal
d. Ravi Chellan

Q.10 The book titled,”The Z Factor : My Journey as the wrong Man at the right time“.who is the author of this book?
a. Narayan Pandit
b. Subhash Chandra
c. Paresh Mokashi
d. Vijay Joshi

Q.11 Who has won the Lady Wigram Trophy Motor Race?
a. Jehan Daruvala
b. Allen Berg
c. Dave McMillen
d.Lance Stroll

Q.12 Name the Senior journalist and former editor of Daily Loksatta who passed away on 19 jan. 2016?
a. Aroon Tikekar
b. T.P. Parvate
c. Kumar Ketkar
d. R.N.Late

Q.13 Which of the following state govt. has approved 35 per cent reservation for women in all govt. jobs including reserved & unreserved category?
a. U.P
b. Bihar
c. Maharashtra
d. Tamil Nadu

Q.14 46th Annual meeting of World Economic Forum (WEF) began on 20 jan.2016 was held in which country?
a. India
b. China
c. Switzerland
d. Russia

Q.15 Which of the following Sri Lankan player faced 4-year ban by the ICC for doping?
a. Rangana Herath
b. Thisara Perera
c. Upul Tharanga
d. Kusal Perera

Key : 1.b |2.a |3.c |4.d |5.a |6.c |7.c |8.a |9.d |10.b| 11.a |12.a |13.b |14.c |15.d

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK:

This is all about GK Quiz for 20-21 January 2016. We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com. Thank You!