GK Quiz for 1-2 September 2015

Hello Readers,  today we are going to share important Gk Quiz for 1-2 September 2015. These Gk Quiz will be very helpful for upcoming Banking exams  and other government sector exams like RRB Office Assistant, RRB PO, IBPS PO, FCI, Punjab and Haryana High Court Exam and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.

Q.1 Name the UNESCO World Heritage Site,  part of which  destroyed by Islamic Militants Group (ISIS) in Syria.
a. Old city of Damascus
b.  Archaeological Villages of Northern Syria
c. Temple of Bel, Palmyra
d. Medieval buildings in the Ancient City of Aleppo

Q.2 Union Government has released _______ crore rupees to Employees’ Pension Scheme (EPS), 1995 as its contribution for the year 2015-16.
a. 1200
b. 1500
c. 1800
d. 2000

Q.3 Buchi Babu Memorial Trophy recently won by Mumbai. This trophy related to which sport
a. Football
b. Cricket
c. Basketball
d. Hockey

Q.4 Name the head of the committee whose recommendations on the Minimum Alternative Tax (MAT) on foreign institutional investors (FIIs) has been accepted by  Union Government.
a. Justice AP Shah
b. Justice VK Malik
c. Justice MN Yadav
d. Justice VP Paul

Q.5 Name the two banks has been declared as Domestic Systemically Important Banks (D-SIBs) in line with the D-SIB Framework released by the RBI.
a. SBI and Axis Bank
b. ICICI and HDFC Bank
c. SBI and ICICI Bank
d. ICICI and Axis Bank

Q.6 The highest mountain of North America Mt McKinley renamed as ______  by US President Barack Obama.
a. Denail
b. Yellowstone
c. Corcovado
d. Everglades

Q.7 India has won the UNESCO prize ‘Award of Excellence’ 2015 for the conservation efforts for which of the following Temple in Kerala.
a. Attukal Bhagavathy Temple
b. Sun Temple
c. Sree Vadakkunnathan Temple
d. Ambalapuzha Srikrishna Temple

Q.8 Name the South African city that has been selected as the host for the 2022 Commonwealth Games.
a. Capetown
b. Durban
c. Johannesburg
d. Pretoria

Q.9 Name the e-commerce company that has acquired Silicon Valley-based startup Reduce Data, a programmatic display advertising platform.
a. Flipkart
b. Snapdeal
c. Myntra
d. Amazon

Q.10 What is the name of UN based group that India has decided to join to reduce cash transactions in its economy and achieve financial inclusion.
a. Better Than Cash Alliance
b. Be Better Than Cash
c. Better Than Cash
d. Cash less Alliance

Keys:-
1.c
2.d
3.b
4.a
5.c
6.a
7.c
8.b
9.b
10.a

This is all about Gk Quiz for 1-2 September 2015 . We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email-id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com . Thank You!