SSCJUNCTION.COM GK QUIZ 2015

Gk Quiz for 7-8 September 2015

Hello Readers, today we are going to share important Gk Quiz for 7-8 September 2015. These Gk Quiz will be very helpful for upcoming Banking exams and other government sector exams like RRB Office Assistant, RRB PO, IBPS PO, FCI, Punjab and Haryana High Court Exam and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.

Q.1 Name the first Environment friendly Metro station in India?
a. Badarpur-Faridabad Metro Stations
b. Jaipur Metro Stations
c. Chennai Metro Stations
d. Kochi Metro Station

Q.2  What is the name of a joint exercise  between China and Pakistan?
a. Shaheen (Eagle) 3
b. Shaheen (Eagle)5
c. Shaheen (Eagle) 4
d. Shaheen (Eagle)1

Q.3 Who has won Silver medal ISSF  world cup finals?
a. Abhinav Bindra
b. Apurvi Chandela
c. Heena Sidhu
d. Vijay Kumar

Q.4 Who has been appointed as the New member of Niti Aayog?
a. Scientist A S Kiran
b. Rajiv Shukla
c. Ramesh Chand
d. Rahul Sachdeva

Q.5 Which State has organised an Organic fair and food festival to boost organic farming?
a. Haryana
b. Punjab
c. Rajasthan
d. Himachal Pradesh

Q.6 With whom India has started Joint military exercise on 6th September at Thiruvananthapuram?
a. Srilanka
b. Maldives
c. France
d. Thailand

Q.7 Who is the first women to be selected as DRDO  Director General?
a. S Srilaxmi
b. Anuradha Sharma
c. J Manjula
d S Kochhar

Q.8 Who among the following is not in the list of Forbes Asia list of Philanthropists?
a. Rohan Murthy
b. Sunny Varkey
c. Anil Ambani
d. Senapathy Gopalakrishnan

Q.9  Which state has launched  e-Pragati, a comprehensive architecture to leverage the latest advances in e-governance tools?
a. Andhra Pradesh
b. Karnataka
c. Telangana
d. Maharashtra

Q.10 Which broadband Service provider has decided to Provide Broadband Speed of Minimum 2 MBPS?
a. Airtel
b. BSNL
c. Vodafone
d. Reliance Communications

Key :

1.a |2.c |3.b |4.c |5.d |6.b |7.c |8.c |9.a |10.b|

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK:

This is all about Gk Quiz for 7-8 September 2015. We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com. Thank You!