Gk Quiz for 19-20 May

Gk Quiz for 19-20 May

Hello Readers, today we are going to important Gk questions for 19-20 May.These Gk Quiz will be very helpful for upcoming Banking and other government sector exams like FCI,SSC CGL, Punjab and Haryana High Court Exam and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.

Q.1 Name the two Indians who have been selected for the prestigious Radcliffe Fellowship by Harvard University.
a. Shivani Agarwal and Maharaja Pandit
b. Shivani Goel and Maharaja Pandit
c. Shivani Agarwal and Maharaja Singh
d. Shivani Goel and Maharaja Singh

Q.2 Name the chinese firm with which Reliance Jio Infocomm signed MoU for sourcing 4G services.
a. Hasee
b. Huawei
c. Geely
d. Jiangling

Q.3 Google India announced to support three non-governmental agencies from India working on child safety. which of the following not included in those three agencies?
a. ChildLine India Foundation
b. Bachpan Bachao Andolan
c. CRY
d. Tulir

Q.4 Name the bank decided to roll out e-huts to connect with the rural populace.
a. SBI
b. IDBI
c. Axis Bank
d. ICICI

Q.5 India Meteorological Department (IMD) come under the Union Ministry Of
a. Health and Family Welfare
b. Social Justice and Empowerment
c. Science and Technology Earth Sciences
d. Social Justice and Empowerment

Q.6 Name the country presented 2015 Ellis Island Medals of Honor
a. USA
b. UK
c. Japan
d. China

Q.7 Name the anti-submarine warfare class stealth corvettes being built for India under Project 28 launched recently?
a.  INS Kiltan
b. INS Kadmatt
c. INS Kamorta
d. INS Kavaratti

Q.8 Britain’s Man Booker International Prize for 2015 won by
a. Laszlo Krasznahorkai
b. Honda Barakat
c. Fanny Howe
d. Ceaser Aira

Q.9 V Shanmuganthan sworn in as the 15th Governor of Meghalaya. Capital city of Meghalaya is?
a. Itanagar
b. Shillong
c. Imphal
d. Aizawl

Q.10 IMD and POSOCO have signed a MoU for optimum use of weather information and forecast in the power sector. Here POSOCO stands for
a. Power System Operating Company Ltd
b. Private Strategic Operation Company Ltd
c. Power System Operation Corporation Ltd
d. Private Strategic Operating Corporation Ltd

Keys:- 1.a | 2.b | 3.c | 4.b | 5.c | 6.a | 7.d | 8.a | 9.b | 10.a

 

This is all about Gk Quiz for 19-20 May. We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email-id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com . Thank You!