4-6 April 2016 Current Affairs Quiz

Daily GK QuizHello Readers, In this post we will going to share 4-6 April 2016 Current Affairs Quiz .This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.These GK Quiz will be very helpful for SBI clerk Exam.

4-6 April 2016 Current Affairs Quiz 

Q.1 Who won the 2016 Bahrain Grand Prix ?
a. Nico Roseberg
b. Kimi Raikkonen
c. Lewis Hamilton
d. Romain Grosjean

Q.2 Amesty International is a—- organisation .
a. Environmental
b. Education
c. Human Rights
d. Women’s

Q.3 World’s first White Tiger Safari was inaugurated in which state ?
a. Rajasthan
b. Madhya Pradesh
c. Gujarat
d. Andhra Pradesh

Q.4 Who has sworn  as the ninth president of vietnam ?
a. Tran Dai Quang
b. Le Duc Anh
c. Truong Tan Sang
d. Tran Dai Luong

Q.5 The Delhi-Agra Express which was recently launched is also called as ——– Express?
a. Tez
b.Tivra
c. Gatimaan
d. Drutgaami

Q.6 Recently the Unique Identification Authority of India (UIDAI) has generated ——- Aadhaar numbers ?
a. 900 million
b. 1.1 billion
c. 1 billion
d. 899 million

Q.7 RBI has cut its repo rate by 25 basis points to—-% at a policy review ?
a. 6.5
b. 7.7
c. 5.1
d. 4.8

Q.8 Name the city in Odisha where the special purpose vehicle (SPV) will be set up to make it as smart city ?
a. Puri
b. Bhubaneswar
c. Angul
d. Rourkela

Q.9 SPIE,which is organising the Asia Pacific Remote Sensing Symposium(APRS) in India is well known for—– ?
a. Aerospace
b. Measurement & Control
c. Broadcast engineering
d.Optics & Photonics Technology

Q.10 Which country has launched world’s first mass dengue vaccination ?
a. Philippines
b. Indonesia
c. India
d. None of the above

Key : 1.a |2.c |3.b |4.a |5.c |6.c |7.a |8.b |9.d |10.a

Link for the Current Affairs for  January & February 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK: