30-31 March 2016 GK Quiz

Daily GK Quiz

Hello Readers, In this post we will going to share 30-31 March 2016 GK Quiz .This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.These GK Quiz will be very helpful for SBI clerk Exam.

30-31 March 2016 GK Quiz

Q.1 Which country has successfully launched 22nd new generation satellite into space ?
a. Japan
b. China
c. Ukraine
d. Iraq

Q.2  Who sworn in as the first elected civilian (non-military) President of Myanmar after 53 years of military rule ?
a. Htin Kyaw
b. Ne Win
c. Sein Lwin
d. Maung Maung

Q.3 The Russian Government has approved a deal of ONGC Videsh Ltd (OVL) to acquire ———-% stake in Vankor oilfield from Rosneft ?
a. 20%
b. 12%
c. 7%
d. 15%

Q.4 In which state of India the mobile app ” M-Wallet” has been launched ?
a. Himachal Pradesh
b. Gujarat
c. Telangana
d. Haryana

Q.5 Patty Duke, who recently passed away,was related to which field ?
a. Cartoonist
b. Actor
c. Sportsperson
d. Politician

Q.6  Name the new President of Central African Republic (CAR)?
a. Faustin Archange
b. Michel Djotodia
c. Catherine Samba-Panza
d. Bokassa I

Q.7 At what position UNIDO has placed India among the world’s top 10 largest manufacturing countries ?
a. 5th
b. 2nd
c. 6th
d. 10th

Q.8 Which two countries has signed MoU for establishing Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory (LIGO)?
a. India & Pakistan
b. India & Nepal
c. India &Japan
d. India & US

Q.9 Who has been appointed as chairman of Indian Direct Selling Association(IDSA) ?
a. Jitendra Jagota
b. Vivek Katoch
c. Rajat Banerji
d. Amit Chadha

Q.10 —– village in Rajasthan has become the first liquor-free village in the state ?
a. Ghati
b. Sinya
c. Kachhabali
d. Kelwa

Key : 1.b |2.a |3.d |4.c |5.b |6.a |7.c |8.d |9.a |10.c

 

Link for the Current Affairs for  January & February 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK: