20-21 March 2016 GK Quiz

Daily GK QuizHello Readers, In this post we will going to share 20-21 March 2016 GK Quiz .This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.

Q.1 PM Narendra Modi presented Krishi Karman Commendation Award 2014-15 to which state ?
a. Arunachal Pradesh
b. Andhra Pradesh
c. Uttar Pradesh
d. Madhya Pradesh

Q.2 Who has won the Australian Grand Prix ?
a. Lewis Hamilton
b. Nico Rosberg
c. Daniel Ricciardo
d. Felipe Massa

Q.3 Name the Indian grappler who has won the gold medal in the Asian Olympic Qualification tournament at Astana in Kazakhstan ?
a. Sushil Kumar
b. Amit Kumar
c. Sujeet Maan
d. Yogeshwar Dutt

Q.4 Who has been nominated the first female in US military history to lead a combatant command ?
a. Rhonda Cornum
b. Elfriede Wnuk
c. Ash Carter
d. Roza Shanina

Q.5 PM Narendra Modi has launched a mobile application for farmers———-?
a. Kisan Suvidha
b. Krishak Suvidha
c. Sahooliyat
d. Aagya Pradaan

Q.6 Earth Hour is celebrated on which day ?
a. February 19
b. March 19
c. April  19
d. May 19

Q.7 World Sparrow Day is Observed on which day ?
a. March 20
b. April 5
c. August 10
d. September 15

Q.8 Health Minister JP Nadda has launched CBNAAT Diagnostic machine which will help in quick diagnosis of which of the following diseases ?
a. Typhoid
b. Jaundice
c. Japanese Fever
d. Tuberculosis

Q.9 Which of the following companies has bagged five awards in “FICCI Excellence Award”?
a. Wipro
b. TCS
c. SAIL India
d. Cairns India

Q10. Navroz festival is related to which of the following religions ?
a. Hindu
b. Sikh
c. Parsi
d. Christianity

Key : 1.a |2.b |3.d |4.c |5.a |6.d |7.b |8.a |9.d |10.c

please comment with your scores below 🙂

Link for the Current Affairs for  January & February 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK: