GK Quiz: 18-19 March 2016

Daily GK Quiz

Hello Readers, In this post we will going to share GK Quiz : 18-19 March 2016.This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.

Q.1 Who won the 2016 Abel Prize ?
a. Andrew J. Wiles
b. Louis Nirenberg
c. Yakov Sinai
d. Pierre Deligne

Q.2 How much million dollars loan has been inked by India with the WB for MP project ?
a. $15 million
b. $25 million
c. $35 million
d. $45 million

Q.3 The India Meteorology Department (IMD) has deployed indigenously developed——– an instrument that will provide real time visibility information to pilots .
a. Drutata
b. Drishti
c. Drum
d. Driti

Q.4 Which film won the award of the best film in the 10th Asian Film Awards ?
a. Blind Massage
b. Hill of Freedom
c. Haider
d. The Assassin

Q.5 Who has been conferred with the Skoch Lifetime Achievement Award?
a. Venkaiah Naidu
b. Narendra Modi
c. Arun Jaitely
d. KT Rama Rao

Q.6 Which city railway station has been declared as a cleanest railway station of the country ?
a. Surat
b. Nasik
c. Solapur
d. Mumbai

Q.7 In which State IAF conduct it’s day-night exercise ‘Iron-fist 2016’ ?
a. Gujarat
b. Rajasthan
c. Nepal
d. Punjab

Q.8 Who has been awarded with the inaugural Noor Inayat Khan Prize for her excellent dissertation on ” Goddess Myths in Graphic Novels: Remagining Indian Feminity” ?
a. Shrabani Basu
b. Elaine Plewman
c. Geetakshi Arora
d. Sabrina Khan

Q.9 Which of the following city of India is going to host the event India Aviation 2016 ?
a. Kolkata
b. Agra
c. Jaipur
d. Hyderabad

Q.10 What is the other name of the festival named ‘ Songkran’ ?
a. Water Festival
b. Color Festival
c. Tomatina Festival
d. Sand Festival

Key : 1.a |2.c |3.b |4.d |5.a |6.a |7.b |8.c |9.d |10.a

Link for the Current Affairs for  January & February 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK: