GK Quiz : 16 -17 March 2016

Daily GK Quiz

Hello Readers, In this post we will going to share GK Quiz : 16 -17 March 2016.This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.

Please comment your scores below in comments 🙂

Q.1 Name the only building in India to have an early earthquake warning system.
a. Haryana secretariat
b. Punjab secretariat
c. Parliament building
d. President house

Q.2 Of how much million the Michael Jackson estate sold his stake in the music catalog to Sony Corp?
a. 800 million
b. 750 million
c. 500 million
d. 1000 million

Q.3 How many new giant exoplanets were found by astronomers?
a. One
b. Two
c. Three
d. Four

Q.4 – – – – – has been suspended as a Goodwill Ambassador by the United Nations?
a. Serena Williams
b. Chris Evert
c. Maria Sharapova
d. Venus Williams

Q.5 World Consumers Rights Day is observed on which day?
a. March 15
b. April 6
c. August 15
d. July 10

Q.6 Which of the following is the ninth state to join the UDAY scheme?
a. Rajasthan
b. Bihar
c. Punjab
d. Jammy & Kashmir

Q.7 What is the rank of India on UN’s World Happiness Index 2016 ?
a. 124
b. 118
c. 120
d. 160

Q.8 Ustad Ali Ahmad Hussain Khan passed away following prolonged illness in Kolkatta, West Bengal is related to which field ?
a. Shehnai Player
b. Tabla Player
c. Sufi Singer
d. Urdu Poet

Q.9 Who has been nominated by US president Barrack Obama for US Supreme Court ?
a. Merrick Garland
b. Srikanth Srinivasan
c. Merrick Fairwell
d. Srikanth Srivanapallam

Q.10 Who has been appointed as Governor of Bangladesh Central Bank ?
a. Mir Abdulla
b. Shoguto Basu
c. Fazle Kabir
d. Saif Ismail

Key : 1.a |2.b |3.d |4.c |5.a |6.d |7.b |8.a |9.a |10.c

Link for the Current Affairs for  January & February 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK: