1-3 April 2016 Current Affairs Quiz

Daily GK Quiz

Hello Readers, In this post we will going to share 1-3 April 2016 Current Affairs Quiz .This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.These GK Quiz will be very helpful for SBI clerk Exam.

1-3 April 2016 Current Affairs Quiz

Q.1 What was the Venue of recently held 4th Nuclear Security Summit ?
a. Washington DC, US
b. London, UK
c. New York,USA
d. Seoul, South Korea

Q.2 Babu Bharadwaj, who recently passes away, was related to which field ?
a. Painter
b. Journalist
c. Musician
d. Playwright

Q.3 Name the Indian boxer who has won the silver medal at the Asian/Oceania Qualifying Tournament held in Qian’an, China in the 56 Kilogram category final ?
a. Gaurav Solanki
b. Akhil Kumar
c. Vijendar Singh
d. Shiva Thapa

Q.4 World Autism Awareness Day is observed on which day ?
a. June 10
b. April 2
c. October 6
d. May 2

Q.5 Recently ,the government of India has extended the safeguard duty on steel imports till March 2018. The purpose of this move is to protect indian industry from cheap imports from—–?
a. China
b. Iraq
c. Thailand
d. Australia

Q.6 Which city has been declared Kerosene free from April 1,2016 ?
a. Patiala
b. Chandigarh
c.  Amritsar
d. Sangrur

Q.7 India is expecting—– million dollar for the solar energy projects in 2016?
a. $200 million
b. $400 million
c. $500 million
d. $100 million

Q.8 Which of the following is the India’s first state to link all governement college and medical college to the national cancer grid for uniform cancer profiling and quality treatment ?
a. Maharashtra
b. Rajasthan
c. Gujarat
d. Punjab

Q.9 Which actor has been awarded as the Maharashtrain of the year award ?
a. Shahrukh khan
b. Ranveer singh
c. Salman khan
d. Ranbir Kapoor

Q.10 Name the 10th State who has join the UDAY scheme ?
a. Goa
b. Rajasthan
c. Jammu & Kashmir
d. Uttarakhand

Key : 1.a |2.b |3.d |4.b |5.a |6.b |7.c |8.a |9.b |10.d

Link for the Current Affairs for  January & February 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK: