Banking and Insurance Quiz

Hello Readers,In this post we will provide you banking and Insurance Quiz.This quiz will be be very helpful for NICL,LIC and other exams.

Banking and Insurance Quiz

1.A Banking Ombudsman will not entertain credit card limits which are older than ?
a)6 months
b)9 months
c)12 months
d)3 months

2)India Insurance vision 2025 was released by ?
a)LIC
b)IRDA
c)Finance commission
d)SEBI

3)Which of the following rates are not fixed by RBI ?
a)PLR
b)SLR
c)CRR
d)Repo Rate

4)Which Insurance company crossed Rs.1 Trillion AUM ?
a)HDFC
b)LIC
c)NIC
d)ICICI Prudential Life Insurance

5)Which of  the following is the  selective Control Method ?
a)Open Market Operations
b)CRR
c)RBI Directives
d)Bank rate

6)Which Scheme will be implemented as an alternative to purchasing of gold in India ?
a)RBI Gold Bonds
b)Indian Gold Bond
c)Bharat Gold Bond
d)Sovereign Gold Bond

7)what is the full form of MUDRA?
a)Micro Units Development Refinance Agency
b)Macro Units Development Refinance Agency
c)Maharashtra Units Development Refinance Agency
d)Mumbai Units Development Refinance Agency

8)Who presented the Economic Survey 2014-15 ?
a)Bimal jalan
b)Raghuram Rajan
c)Narendra Modi
d)Arun Jaitley

9)What is the Meaning of Bull Market ?
a)A market characterized by rising prices for securities.
b)A market characterized by falling prices for securities.
c)A market characterized by rising prices for assets.
d)A market characterized by falling prices for assets.

10)What is a Insurance premium  ?
a)more expensive health plan
b)Money Given before Buying a  insurance
c)Insurance Payment of one cycle(monthly or yearly )
d)Cheque Rebate

KEY : 

1)c
2)b
3)a
4)d
5)c
6)d
7)a
8)d
9)a
10)c

So this is all about Banking and Insurance Quiz .Please share your experience regarding our site,if u have any suggestions or complaints comment below and subscribe us with your email-id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com . Thank You!