3-4 May Current Affairs Quiz 2016

Daily GK Quiz

Hello Readers, In this post we will going to share 3-4 May Current Affairs Quiz 2016. This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.These GK Quiz will be very helpful for SBI clerk Exam.

Q.1 Who won the World Snooker Championship 2016 ?

a. Mark Selby
b. Ding Junhui
c. Mukesh Parmar
d. Cliff Thorburn

Q.2 When is the World Press Freedom Day observed ?
a. May 4
b. April 30
c. May 3
d. May 2

Q.3 Former president of Bharatiya Janta Sangh (BJS) and veteran RSS leader who recently passed away ?
a. Om Birla
b. Balraj Madhok
c. Prem Nath Dogra
d. Mansukh Bhuva

Q.4 Who is the author of the novel “The Slashed Canvas” ?
a. Jagan Arya
b. Deb Sanjoy Dutta
c. Neel Puri
d. Kaushal Tiwari

Q.5 Who is the Minister of Environment , Forest and Climate Change ?
a. Prakash Javadekar
b. Jual Oram
c. Mahesh Sharma
d. Jayant Sinha

Q.6 The International Monetary Fund(IMF) has retained its growth forecast for India at —% for 2016-17 .
a. 8
b. 9.1
c. 7
d. 7.5

Q.7 How many Indians have been elected as Fellows of The Royal Society ?
a. 8
b. 2
c. 3
d. 5

Q.8 The Ambassador of Conscience Award, is —- most prestigious human rights award ?
a. Amnesty International
b. FIDH
c. Human Rights Watch
d. Human Rights First

Q.9 Who has won the award for Best Child Artist at the 63rd National Film Award 2015 ?
a. Siddharth Nigam
b. Harshaali Malhotra
c. Aradhana Srivastava
d. Gaurav Menon

Q.10 Who has won the 2016 Formula 1 Russian Grand Prix ?
a. Lewis Hamilton
b. Nico Roseberg
c. Sebastian Vettel
d. None of the above

Key : 1.a |2.c |3.b |4.b |5.a |6.d |7.c |8.a |9.d |10.b

 

Link for the Current Affairs for  January & February 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK:

This is all about 3-4 May Current Affairs Quiz 2016. We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com. Thank You!