29-30 April Current Affairs Quiz 2016

Daily GK Quiz

Hello Readers, In this post we will going to share 29-30 April Current Affairs Quiz 2016. This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.These GK Quiz will be very helpful for SBI clerk Exam.

Q.1 In Which Country is the Equilar company headquarter is situated ?
a. UK
b. USA
c. France
d. China

Q.2 Who is the author of ‘The Jungle Book’ ?
a. Rudyard Kipling
b. Henry James
c. Alfred Austin
d. None of the above

Q.3 Which Indian academician has been appointed as the new member to the global body United Nations University Council (UNUC) ?
a. Hari Saadu
b. Nikhil Rastogi
c. Radha Kumar
d. Rahul Arya

Q.4 Government has passed the Constitution (SC) Order (Amendment) Bill,2016 for excluding and including certain communities in the list of Schduled castes(SC) from—states ?
a. 10
b. 4
c. 6
d. 3

Q.5 In a recent report on 100 highest-paid CEOs in the world, how many Indians are there in the list ?
a. 3
b. 7
c. 10
d. 5

Q.6 Which Indian personality has been selected for the Japan highest civilian award ” Order of the Rising Sun,Gold and Silver “?
a. Ashwini Kumar
b. E Sreedharan
c. Tarun Vijay
d. NK Singh

Q.7 On which day The International Dance Day is observed ?
a. April 26
b. April 29
c. April 30
d. April 28

Q.8 The National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) has entered into collaboration with which country for a special programme on ‘Soil Protection and Rehabilitation for Food Security‘ ?
a. Italy
b. UK
c. France
d. Germany

Q.9 World’s first graphene electronic paper was developed by which country ?
a. Japan
b. USA
c. China
d. India

Q.10 Which country ranks 3rd in Worldwide Dope Violation according to the World Anti-Doping Agency (WADA) in 2014 ?
a. Russia
b. China
c. UK
d. India

Key : 1.b |2.a |3.c |4.b |5.a |6.d |7.b |8.d |9.c |10.d

 

Link for the Current Affairs for  January & February 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK:

This is all about 29-30 April Current Affairs Quiz 2016. We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com. Thank You!