27-28 April current Affairs Quiz 2016

Daily GK Quiz

Hello Readers, In this post we will going to share 27-28 April current Affairs Quiz 2016. This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.These GK Quiz will be very helpful for SBI clerk Exam.

27-28 April current Affairs Quiz 2016

Q.1 Name the person who has won the prestigious International Plant Nutrition Scholar Award ?
a. K Ashok Kumar
b. T P Nair
c. Sagar Sharma
d. None of the above

Q.2 Which city has been ranked as the noisiest city of India ?
a. Delhi
b. Patna
c. Mumbai
d. Lucknow

Q.3 Name the scheme which is launched by railways ministry to prevent accidents ?
a. Rail Suraksha Kawach
b. Rashtriya Rail Kushal
c. rail kushalta Yojana
d. Rashtriya Rail Sanraksha Kosh

Q.4 V T Thomas, who passed away recently , was a renowned—- ?
a. Cartoonist
b. Politician
c. Filmwriter
d. Singer

Q.5 Which country’s $5 banknote has been named as the banknote of the year for 2015 ?
a. Australia
b. New Zealand
c. USA
d. Singapore

Q.6 Name the state-owned electricity regulation board which has become the first e-office electricity distribution company among all power utilities in India .
a. BSPHCL
b. JSEB
c. KPCL
d. APEPDCL

Q.7 K Ashok Kumar, a research scholar is from which college ?
a. IIT Kharagpur
b. JNU
c. BHU
d. University of Delhi

Q.8 To whom the Tibetan government-in-exile has re-elected  as the Prime Minister for a second consecutive term ?
a. Sonam Topgyal
b. Tenzin Tethong
c. Gyalo Thondup
d. Lobsang Sangey

Q.9 Name the seventh navigation satellite launched by ISRO on 28 April,2016 ?
a. IRNSS-1G
b. IRNSS-1A
c. IRNSS-1M
d. IRNSS-1P

Q.10 What is the theme for World Day for Safety and Health at work 2016 ?
a. From farm to plate make food safe
b. Workplace stress : a collective challenge
c. Think Safe…Work Safe…Be safe
d. Safety is the key,It’s up to u and me

 

Key : 1.a |2.c |3.d |4.a |5.b |6.d |7.a |8.d |9.a |10.b

 

Link for the Current Affairs for  January & February 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK:

This is all about 27-28 April current Affairs Quiz 2016. We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com. Thank You!