25-26 April Current Affairs Quiz 2016

Daily GK Quiz

Hello Readers, In this post we will going to share 25-26 April Current Affairs Quiz 2016 . This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.These GK Quiz will be very helpful for SBI clerk Exam.

25-26 April Current Affairs Quiz 2016

Q.1 When is World Malaria Day is observed?
a. April 10
b. April 25
c. April 30
d. April 26

Q.2 Who has won India’s first ever individual skeet medal at the 2016 ISSF world cup ?
a. Mairaj Ahmed Khan
b. Sanjeev Dixit
c. Gagan Narang
d.  Raninder Singh

Q.3 —–is an interactive online platform based on Indian and South Asian culture ?
a. sa.org
b. saath.org
c. sahapedia.org
d. sahitpedia.org

Q.4 The 2018 Commonwealth Judo Championships will be hosted by which city of India ?
a.  Lucknow
b. Delhi
c. Chandigarh
d. Jaipur

Q.5 India will play the first ever day/night test match against which country ?
a. New Zealand
b. Australia
c. England
d. Sri Lanka

Q.6 In which country is the Heart of Asia (HoA) conference being held ?
a. China
b. India
c. Japan
d. Pakistan

Q.7 In Which year was the Goldman Sachs bank established ?
a. 1876
b. 1896
c. 1799
d. 1869

Q.8 What is the theme for World Malaria Day 2016 ?
a. Malaria No More
b. Malaria : a disease without borders
c. End Malaria for Good
d. Invest in the future : defeat malaria

Q.9 Name the Rower from India who has qualified for the 2016 Olympics ?
a. Dattu Baban Bhokanal
b. M.S.Gill
c. Anil Bhan
d. Sharad Kundra

Q.10 The Chithirai festival is celebrated in which state of India ?
a. Odisha
b. Andhra Pradesh
c. Tamil Nadu
d. Kerala

Key : 1.b |2.a |3.c |4.d |5.a |6.b |7.d |8.c |9.a |10.c

Link for the Current Affairs for  January & February 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK:

This is all about 25-26 April Current Affairs Quiz 2016. We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com. Thank You!