19-21 April Current Affairs Quiz 2016

Daily GK Quiz

Hello Readers, In this post we will going to share 19-21 April Current Affairs Quiz 2016 .This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.These GK Quiz will be very helpful for SBI clerk Exam.

19-21 April Current Affairs Quiz 2016

Q.1 Who is the chairperson of Gujarat unit of FICCI Ladies Organization (FLO) ?
a. Disha Bhatt
b. Vandana Parekh
c. Roopa Patel
d. Deepa Shah

Q.2 Steve Davis, a professional snooker player is of which nationality ?
a. British
b. Irish
c. American
d. Australian

Q.3 Ola Cabs headquartered is situated in which state ?
a. Delhi
b. West Bengal
c. Goa
d. Karnataka

Q.4 India , Afganistan and —— have finalised the Chabahar Agreement to operationalise the Strategic port .
a. Pakistan
b. Iran
c. Bahrain
d. Saudi Arabia

Q.5 Who won the Laureus Sports Awards 2016 for ‘Best Sportsman’ ?
a. Virat Kohli
b. Yao Ming
c. Novak Djokovic
d. Daniel Dias

Q.6 Who has been appointed as the president of Laos ?
a. Thongloun Sisoulith
b. Oudom Khattigna
c. Choummaly Sayasone
d. Bounnhang Vorachit

Q.7 What does the Paris Agreement deal with ?
a. Global warming
b. Population control
c. Terrorism
d. Gender equality

Q.8  board of Control for Cricket in India (BCCI) was established in which year ?
a. 1991
b. 1922
c. 1935
d. None of the above

Q.9 When was Civil Services Day first observed on India ?
a. 2000
b. 2006
c. 2010
d. 1957

Q.10 Which railway station has been nominated as a ‘Green station’ ?
a. Rourkela railway station
b. Golokganj railway station
c. Sealdah railway station
d. Rameswaram railway station

Key : 1.c |2.a |3.d |4.b |5.c |6.d |7.a |8.d |9.b |10.d

 

Link for the Current Affairs for  January & February 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK:

 This is all about 19-21 April Current Affairs Quiz 2016.We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com. Thank You!