16-18 April Current Affairs Quiz 2016

Daily GK Quiz

Hello Readers, In this post we will going to share 16-18 April Current Affairs Quiz 2016 .This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.These GK Quiz will be very helpful for SBI clerk Exam.

Q.1 Soumyajit Ghosh, who has recently qualified for the 2016 Rio Olympic plays which sport ?
a. Table Tennis
b. Boxing
c. Tennis
d. None of the above

Q.2 Facebook has unveiled——new terrestrial systems to connect the internet dead zones of the world .
a. 5
b. 4
c. 3
d. 2

Q.3 Who has inaugurated the 4th retreat of Supreme Court judges ?
a. Arun Jaitely
b. Panab Mukherjee
c. Krishan Pal
d. Narendra Modi

Q.4 Who as resigned as brand ambassador of firm Amrapali ?
a. M S Dhoni
b. Virat Kohli
c. Sourav Ganguly
d. Sachin Tendulkar

Q.5 In which country is the Sultan Azlan Shah Cup held ?
a. Singapore
b. Indonesia
c. India
d. Malaysia

Q.6 Recently,Indian Army conducted the ‘Shatrujeet’ military exercise in —– ?
a. Tamil Nadu
b. Rajasthan
c. Gujarat
d. Punjab

Q.7 Who has been appointed as  AIBA ambassador ?
a. Mary Kom
b. Pooja Rani
c. Manoj Kumar
d. Akhil Kumar

Q.8 Dilma Rousseff is the president of which country ?
a. Greece
b. Brazil
c. Argentina
d. None of the above

Q.9 Who won the Monte-Carlo Masters Tennis Tournament 2016 in singles category ?
a. David Ferrer
b. Novak Djokovic
c. Tomas berdych
d. Rafael Nadal

Q.10 Which company is the official sponsor of the I-League ?
a. ONGC
b. Reliance
c. Hero
d. AIFF

Key : 1.a |2.d |3.b |4.a |5.d |6.b |7.a |8.b |9.d |10.c

Link for the Current Affairs for  January & February 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK:

 This is all about 16-18 April Current Affairs Quiz 2016.We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com. Thank You!