13-15 April Current Affairs Quiz 2016

Daily GK Quiz

Hello Readers, In this post we will going to share 13-15 April Current Affairs Quiz 2016 .This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.These GK Quiz will be very helpful for SBI clerk Exam.

Q.1 Which country has become the 189th member of the International Monetary Fund(IMF) and the World Bank ?
a. France
b. Israel
c. Nauru
d. Palau

Q.2 International Day of Human Space Flight is observed on which  day ?
a. April 12
b. April 13
c. April 20
d. April 15

Q.3 With which country India has signed implementation agreement for Ganga Rejuenation under the Namami Gange Programme ?
a. South Africa
b. Australia
c. France
d. Germany

Q.4 Veenu Paliwal ,a famous Indian biker who died recently was named as the “Lady of ——-” .
a. BMW
b. Harley
c. Suzuki
d. Royal Enfield

Q.5 Name the state assembly which has passed a bill against social boycott ?
a. Haryana
b. Punjab
c. Maharashtra
d. Gujarat

Q.6 What is India’s rank in the 2016 Global Connectivity Index ?
a. 44
b. 54
c.82
d. 20

Q.7 Who has been appointed as the Chief Justice of Nepal ?
a. Nirmala Chettri
b. Sushila Karki
c. Louis Banks
d. Durga Malla

Q.8 Name the city in which the 10 day National Theatre Festival will be held .
a. Kolkata
b. Agra
c. Delhi
d. Bengaluru

Q.9 Ajay Devgun and Kajol will serve as a brand ambassadors of ——- tourism .
a. Maharashtra
b. Andhra Pradesh
c. Gujarat
d. None of the above

Q.10 Which will be  the capital of Andhra Pradesh ?
a. Amravati
b. Ponnur
c. Vijaywada
d. None of the above

Key : 1.c |2.a |3.d |4.b |5.c |6.a |7.a |8.d |9.b |10.a

 

Link for the Current Affairs for  January & February 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK:

 This is all about 13-15 April Current Affairs Quiz 2016.We have tried our best to keep the content totally error free, however, if you come across any error in the document, please comment below and share your experience regarding our site. Subscribe us with your email id and like our facebook page to be updated with sscjunction.com. Thank You!