10-12 April Current Affairs Quiz 2016

Daily GK QuizHello Readers, In this post we will going to share 10-12 April Current Affairs Quiz 2016.This GK quiz is made in the focus of the upcoming IBPS exams and other important state level Exams.These Test will be very fruitful for  IBPS PO, IBPS Clerk, SSC LDC, SBI PO ,SBI clerical and other state and center level exams.Make it your habit as they will be very good for the preparation of aspirants.These GK Quiz will be very helpful for SBI clerk Exam.

Q.1 Who won the FBB Femina Miss India 2016 ?
a. Priyadarshini Chatterjee
b. Sakshi Talwar
c. Pankhuri gidwani
d. Diana Fernandes

Q.2 The United Nations for the first time celebrated the birth anniversery of —–?
a. Mahatma Gandhi
b. Jawaharlal Nehru
c. BR Ambedkar
d. None of the above

Q.3 Name the agency which recommends foreign direct investment in India /
a. SARIO
b. FIPB
c. BIP
d. FIRA

Q.4 Which mobile phone company has tied up with Visa and Transerv for electronic payments ?
a. Lava
b. Intex
c. Karbonn
d. Micromax

Q.5 Who is the union Minister of State  for social justice and empowerment 
a. Krishan Pal Gurjar 
b. Shri Thaawarchand Gehlot
c. Sanjeev Kumar Balyan
d. Pon Radhakrishnan

Q.6 India ranks ——- in 2016 Global Connectivity Index ?
a. 45
b. 20
c. 60
d. 44

Q.7 International  Business Machines Corporation (IBM) has its headquarter situated in —?
a. New York
b. Florida
c. Washington D.C
d. Ohio

Q.8 Capital Local Area Bank (CLAB) is located in which state ?
a. Maharashtra
b. Punjab
c. Tamil Nadu
d. Haryana

Q.9 IIT Kharagpur is situated in which state ?
a. Bihar
b. Uttar Pradesh
c. West Bengal
d. Odisha

Q.10Pakistan has successfully test fired off shore based anti ship missile .Name the Missile?
a. Shaheen
b. Naushin
c. Tausheen
d. Zarb

Key : 1.a |2.c |3.b |4.d |5.b |6.d |7.a |8.b |9.c |10.d

Link for the Current Affairs for  January & February 2016

Apart from this, Here are some of the very useful books for the preparation of GK: